Header Ads

El destacat 196: Orgàsmic Quintet presenta El soulògic de Jordi Mestre



El disc de la setmana al Local de Jazz és EL SOULÒGIC DE JORDI MESTRE de la formació ORGÀSMIC QUINTET amb el guitarrista Jordi Mestre al capdavant.

Un treball que ens ha agradat molt rebre i gaudir al programa. Jordi Mestres executa un exercici de sinceritat musical sense reserves fent un viatge a les arrels dels estils, dins del jazz, que van explorar les formacions organ trio pròpies dels anys 50 i 60.

El conjunt és una gravació que es gaudeix amb molta facilitat, que fa assimilar els ritmes amb una facilitat extrema generant cert punt d'addicció, temes d'aquells que reprodueixes contínuament al cap duran hores una vegada acabat el disc. 

Trobem desenvolupaments de bogaloo, de blues, de bop, soul-jazz i, fins i tot, el plantejament d'un clàssic del folk nord-americà com és We Shall Overcome. Diversitat però que encaixa perfectament en l'ambient que respira la tria de temes.

La banda sona perfectament sincronitzada, amb la omnipresència ambiental del òrgan Hammond de Llorenç Barceló i les guitarres del propi Jordi Mestre. Completen els Orgàsmic Quintet Eva Fernández al saxo i veu, en Pere Navarro a la trompeta i Gerard Massip a la bateria. Tots tenen el seu moment i el defensen amb habilitat i tècnica.

100% recomanable aquest exercici de sinceritat musical el que ha fet Jordi Mestre amb un resultat excepcional que reinvindiquem des de ja al Local de Jazz.

EL SOULÒGIC DE JORDI MESTRES
Orgàsmic Quintet
Quadrant Records, 2016

Pere Navarro – trompeta
Eva Fernandez – saxo alt i veu
Llorenç Barceló – orgue hammond
Gerard Massip – bateria
Jordi Mestre – guitarra

Imágenes del tema: follow777. Con la tecnología de Blogger.