Header Ads

L'estàndard 179: Oh Lady be good!



L'estàndard d'aquesta setmana és el tema de 1924 OH LADY BE GOOD! Original de George Gershwin i amb lletra de Ira Gershwin.

Moltes de les cançons provinents de la transició entre el dixie i les noves sonoritats de meitat anys vint van patir molt per poder ser adaptades a les noves estructures suavitzades o presidides pel tot poderós swing dels 30, sobretot a nivell d'improvització.
Pocs van ser els que van adaptar-se, però les cançons que van superar la transformació van esdevenir èxits automàtics fruit de la seva tradició.
Un exemple d'aquest èxit va ser el tema OH LADY BE GOOD! Presentada formalment al Liberty Theater de Broodway l'any 1924 com a tema principal d'una obra que portava el mateix títol.
Un dels encants de la representació, a part del repertori musical, és el fet de que estigués protagonitzada per Fred i Adele Astair entre d'altres grans noms... Aquest fet va ser decisiu segurament per assolir les més de 330 representacions que va aconseguir l'espectacle.

El tema original sonava així amb la veu de Walter Catlett, l'encarregat de executar el tema a l'espectacle.


L'atractiu del tema va portar a molta gent a incloure la composició entre el seu repertori, animats també pel segell de qualitat que sempre ha significat el cognom Gershwin. Curiosament una de les figures que ha visitat el tema en més ocasions ha estat Benny Goodman. Hem triat una versió a trio, un format al que el sr.Goodman no ens te gaire acostumats, sempre tan protegit per la seva Big Band.

Benny Goodman – Clarinet
Teddy Wilson – Piano
Gene Krupa  - Bateria.


Sensible per igual a la tradició, a les noves formes del jazz i a tot el que succeix al seu voltant, Charlie Parker va interpretar, al 1946, un OH LADY BE GOOD fascinant.


Un autèntic home-espectacle, Slim Gaillard aconsegueix fer seva la cançó i contagiar-la de tota la seva essència. Una gravació original de 1958, pur ritme!


La translació a la guitarra del clàssic no pot ser millor si qui s'encarrega d'aquesta feina és en Kenny Burrell. En aquesta gravació original de 1959 al Five Spot Café es fa acompanyar, entre d'altres, d'Art Blakey a la bateria.



I moltes més interpretacions que es poden trobar del tema, teniu alguna preferida? La compartiu?
Imágenes del tema: follow777. Con la tecnología de Blogger.